
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان در مراسم آغازین دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی با رویکرد توسعه پایدار اظهار داشت :امروزه یکی از ارکان مهم توسعه همه جانبه کشورها توجه به فرآیند ساخت و ساز و گسترش کلیه امور مرتبط با آن و از جمله فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و فنی در این حوزه است.
وی افزود:طبیعت و محیط زیست موهبتی الهی است که از مجموعه موجودات، منابع، عوامل و شرایط هماهنگی که در اطراف هر موجود زنده وجود دارد و ادامه حیات به آن وابسته است به وجود میآیدو از آن سو تغییر اقلیم جهانی و مصرف بالای انرژی فسیلی عاملی در جهت تخریب محیط زیست و آسیب رساندن به سلامت جسمی و روانی انسان امروز و آینده میباشد.
دبیر علمی دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی با رویکرد توسعه پایدار نقش ساختمان سازی دارای را در این میان با اهمیت دانست و تاصریح کرد: بارها توسط مقام معظم رهبری عنوان ایجاد الگوی معماری اسلامی ایرانی مورد اشاره قرار گرفته است لذا بر ما واجب است به دنبال ترسیم نقشه توسعه و دستورالعملهای جدید، از جمله استفاده از منابع جدید انرژی، راههای نوین ساختمانسازی و حمل و نقل، برای پایداری محیط زیست باشیم.
مهندس علی پزشکی گفت :دومین همایش ملی اقلیم، ساختمان و بهینهسازی مصرف انرژی با رویکرد توسعه پایدار به منظور ارایه جدیدترین یافتهها و آخرین دستاوردهای پژوهشی در حوزههای مختلف ساخت و ساز بهینهسازی مصرف انرژی و برقراری ارتباط بیشتر علمی بین پژوهشگران و همچنین نهادهای دانشگاهی، صنعت و مسئولین کشوری و مشارکت سازمانها در حوزههای مختلف شهری و انرژی برگزار میگردد .
وی افزود:امید است برآیند این چنین همایشهایی به مباحثی بالاتر و والاتر از مباحث ۲۱ گانه مقررات ملی ساختمان، بالاخص مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان بیانجامد تا همه مهندسین، پژوهشگران، مسئولین و دست اندرکاران حوزه ساخت و ساز بتوانند در عصر حاضر که عصر تکنولوژی و مدرنیسم است با الهام از آثار ارزشمند اسلامی ایرانی گذشته، سبک معماری جدیدی را پدید آورند تا علاوه بر حفظ انرژی، بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهگیری از یک معماری پایدار، محیط زیست را محافظت نموده و طراوتی دیگر در زندگی شهرنشینی پدیدار گردد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان در رابطه با نحوه برگزاری همایش اظهار داشت: این همایش با محورهای مرتبط با واژگانی چون شهرسازی، اقلیم، انرژی، اقتصاد، فنآوری و فرهنگ به عنوان یک رویداد علمی و همچنین همراهی تمامی ارگانها، سازمانها و شرکتهایی که در ساخت و ساز شهری دخیل هستند به عنوان یک رویداد کاربردی، گامی دیگر در جهت رسیدن به اهداف بلندمدت و موثر برنامههای توسعه چشمانداز ۲۰ ساله کشور خواهد داشت که انشاءاله مورد پذیرش مدیران، محققان، اساتید و کارشناسان داخلی و خارجی قرار گرفته است.
وی محورهای همایش را شهرسازی، معماری و انرژی پایدرا؛ اقلیم و انرژی پایدار؛ ساختمان، تأسیسات و انرژی پایدار؛اقتصاد مدیریت و انرژی پایدار؛ فناوری و انرژی پایداری ؛ فرهنگ و انرژی پایدار ؛سلامت و انرژی پایدار معرفی نمود.
پزشکی در ادامه اظهار داشت : کل مقالات ارسالی یک هزار مقاله مرحله نخست بوده است که از بین آنها ۸۰۰ مقاله در مرحله دوم پذیرفته شد و در مرحله سوم ۳۰۴ مقاله پذیرفته شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان تاکید کرد: کتاب مقالات این همایش مشتمل بر بیش از۳۰۰ مقاله برگزیده به صورت جمع بندی چاپ شده است که در پایان همایش در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد.
پزشکی افزود: ۱۵ کارگاه آموزشی و ۲۱ پانل تخصصی نیز در حاشیه برگزاری همایش علمی و سخنرانی ها در زمینه ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی برگزار خواهد شد.
وی برپایی نمایشگاه جانبی و ارائه آخرین دستاوردها و روش های بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان را از دیگر برنامه های همایش ذکر کرد.